Sawadee reizen

Afrika rondreizen

Bij Sawadee reizen vind je actieve en avontuurlijke rondreizen door Afrika met veel aandacht voor natuur en cultuur.

Fox vakanties

Reizen door Zuid Afrika

Bij Fox vakanties ontdek je Afrika met een Nederlandse reisleider en een lokale gids. Prachtige rondreizen voor iedereen.

Tui reizen

Noordelijk Afrika

Maak echt contact met de bevolking en leer Afrika kennnen. Bij Tui reis je samen of in een kleine groep tegen een faire prijs.

 
Op reis

Vakantie in Afrika

Een boeiende Afrika reis

Ongerepte natuur en nieuwe culturen

Veel mensen boeken een Afrika vakantie voor de ongerepte natuur en de vele diersoorten die daar nog leven, de vele wildparken die in Afrika te vinden zijn lenen zich uitstekend voor een boeiende safari. Daarnaast zijn er nog andere plaatsen die u kunt bewonderen. Zo zijn er bijvoorbeeld de grasvlakten van Serengeti en de donkere regenwouden. Ook de Victoria watervallen en de Kilimanjaro zijn prachtige plaatsen om te bezichtigen. Maar ook de cultuur en de mensen zijn een hele belevenis. De mensen lopen rond in kleurrijke kleding met indrukwekkende maskers. In de steden heerst een grote drukte, terwijl het platteland veel rustiger is. Men leeft daar nog van de natuur en sommige stammen zijn geheel afhankelijk van de jacht. Het platteland wordt bewoond door originele Afrikaanse stammen met hun kenmerkende rituelen, zang en dans. In deze tekst worden de landen beschreven waar de meeste reizigers naar toe gaan.

Noord-Afrika

Marokko, Egypte en Tunesië zijn de drie bekende vakantielanden in Noord-Afrika. Tijdens uw vakantie in Marokko kunt u de Atlas terugvinden waar u een mooi uitzicht heeft over de bergdorpjes en de filmstudio’s in Ouarzazate. Maar ook de valleien met middeleeuwse forten (Kasbahs) of de sprookjesachtige stad Marrakech staat bij de meeste toeristen boven aan het lijstje van te maken bezichtigen.

Egypte staat bekend om de pyramiden, tempels en de Vallei der Koningen. Ook de woestijnen en de musea met kunstschatten zijn prachtig om te bezoeken. In Tunesië vindt u het dorp Chenini dat bestaat uit huizen die zijn uitgehakt in de rotsen en de stad Carthago waar een bezichtiging van de ruïnes meer dan de moeite waard is. Een andere mooie plaats om te bezoeken is de oase van Tozeur die de toegangspoort naar de Sahara wordt genoemd.

Kies een bestemming

Oost-Afrika

In Oost-Afrika zijn Kenia, Tanzania, Oeganda en Ethiopië mooie landen om op vakantie te gaan. In Kenia gaat u verschillende traditionele stammen ontmoeten en is een bezoek aan de stranden van de Indische Oceaan een optie. Daar is het ook mogelijk om te snorkelen of te duiken. In Tanzania krijgt u de kans om de Kilimanjaro te beklimmen of het kruideneiland Zanzibar bezoeken.

De meeste toeristen komen naar Oeganda om de gorilla’s en de chimpansees in het wild te zien. Tevens kunt u de Murchison watervallen een bezoek brengen en de Mount Elgon beklimmen. Als u de verschillende landschappen in Oeganda wilt bezichtigen, kunt u deelnemen aan de Oeganda trail. Hiermee zult u in twaalf dagen tijd zeven nationale parken bezoeken. Als u naar Ethiopië op vakantie gaat, moet u zeker de rotskerken van Lalibela bezichtigen. Dit zijn kerken die uit de aarde zijn gehakt. Ook het middeleeuwse kasteel van Gondar en de graven en pilaren in Axum zijn de moeite waard. Bezoek als er tijd is de stad Merkato waar de grootste markt van heel Afrika is.

West-Afrika

Gambia, Ghana, Mali en Senegal zijn vier landen in het westen van Afrika die zeer geschikt zijn voor een welverdiende vakantie. In Gambia, de meest populaire vakantiebestemming, zijn veel stranden en vissersdorpen die een bezoek meer dan waard zijn en ook een excursies over de Gambia rivier is een must. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de Kachakallu Crocodile pool in Bakau waar u tussen de krokodillen door kunt lopen. In Ghana ligt de stad Accra met marktjes en boeiende musea. Langs de kust kunt u de slavenforten bezichtigen die tijdens de kolonisatie werden gebouwd.

Mali staat bekend om de Dogon vallei en de stad Timboektoe die aan de Sahara ligt. Ook de tombe en zandduin in Gao en de watervallen in Kayes zijn mooie bezienswaardigheden. Senegal met zijn veel landschappen en culturen is ook een land waar een rondreis zeer de moeite waard is. In het noorden kunt u mooie natuurgebieden bezoeken en in het zuiden kunt u genieten van het strand. De stad St. Louis is zeker de moeite waard om te bezichtigen tijdens de vakantie, hier staan koloniale gebouwen en er is een muzikale sfeer.

Fox vakantie Afrika