Botswana

Botswana safari

Een vakantie in Afrika is een hele belevenis en brengt mensen ertoe om een reisverslag te maken als herinnering voor later en een verhaal voor anderen. Hier publiceren we een reisverslag van een rondreis van Johannesburg naar Makgadikgadi, de Okavango Delta en weer terug. Naast een rondreis door schitterende gebieden is de reis ook een safaritrip waar iedereen jaloers op wordt.

Safaristrip door Botswana

Na vele weken van voorbereidingen, die vooral bestonden uit lezen, het internet afspeuren en kijken naar Discovery Channel en National Geographic Channel is het dan eindelijk zover. Mijn safari in Botswana gaat beginnen. De KLM brengt me naar Johannesburg, Zuid-Afrika. Daar start de Botswana rondreis, als ik de brochure en de reisverslagen van Sawadee mag geloven, staat me een geweldig avontuur te wachten. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben erg benieuwd. Het wordt mijn eerste reis door Afrika, voor het eerst alleen, voor het eerst met een groepsreis mee.

Johannesburg

Johannesburg, start van de rondreis

Na de douaneformaliteiten haal ik mijn bagage op en loop naar het meeting point. In ongeveer 45 minuten rijden we naar een heuvelachtige buitenwijk Northcliff ligt. Hier worden we verwelkomd en worden de sleutels van de kamers uitgedeeld en wordt vertelt hoe deze dag eruit zal zien. Er is de mogelijkheid om een dagtocht te maken, waarbij je o.a. kunt kiezen uit Soweto of een city tour door Johannesburg. Vanavond krijgen we een briefing en zullen we aansluitend gaan eten.

Botswana

Hier op het zuidelijk halfrond is de winter net voorbij en dat is duidelijk te zien. Het gras is dor en bruin en bomen zijn kaal of staan net in bloei. De zon schijnt volop, maar er staat een koude wind. In totaal zijn er 28 deelnemers uit verschillende landen. Er zijn singles op vakantie, stelletjes, maar ook een vader samen met zijn zoon en een moeder met dochter. We rijden gezamenlijk naar Botswana, waarna de groep gesplitst wordt. Ik zit in de groep die eerst naar Maun gaat.

De wekker loopt om 5 uur af. Na een snelle douche pak ik mijn spullen in en ga ontbijten. Een uurtje later vertrekken we naar een vlakbij gelegen hotel om de deelnemers die daar overnacht hebben, op te halen. Daarna gaan we op weg richting Botswana. De chauffeur, vertelt dat het een lange rit wordt, bijna 1000 km met slechts 3 stops. De eerste stop is in Nylstroom. Hier dienen we drank in te slaan voor de komende 2 dagen. Er wordt geadviseerd om minimaal 2 liter water per persoon per dag mee te nemen, in de hitte van Botswana blijft je drinken.

Het landschap onderweg is zeer afwisselend. Van groen tot geel en bruin, vlak en heuvelachtig, van rood zand tot bijna wit zand, grasvelden, akkerbouw en af en toe een sinaasappelplantage. Rond de middag zijn we aan de grens met Botswana. Nadat we weer een aantal stempels in ons paspoort erbij hebben, kopen we aan de grens wat te eten. Verder lezen over de Botswana rondreis.