Safari in Afrika

Een boeiende Afrika safari

Afrika heeft verschillende landschappen met allerlei soorten dieren. Het is een prachtig land waar de dieren nog in het wild leven. Om deze diersoorten in het wild te zien, kunt u op safari gaan. Door een wildpark te bezoeken kunt u kennismaken met de natuur. De wildparken zijn in het oosten, zuiden en westen van Afrika te vinden. De beroemdste wildparken zijn te vinden in Kenia en Tanzania. Eens per jaar trekken grote kuddes zebra’s en gnoes van de Masai Mara in Kenia naar de Senegreti in Tanzania en weer terug. Kuddes olifanten kunt u vinden in het Amboseli National Park en flamingo’s, buffels, luipaarden en neushoorns in de Lake Nakuru. Deze wildparken liggen beiden in Kenia. In Tanzania is het wildpark Ngorongoro te vinden waar veel wild leeft in de enorme krater.

Oost-Afrika

Wildparken in afrika

In Oeganda kunt u het Bwindi National Park bezoeken om kennis te maken met gorilla’s. Als u chimpansees wilt zien, kunt u naar de Kibale Forest of de Budonge Forest gaan. U kunt ook kiezen voor de Oeganda trail, waarbij u in twaalf dagen zeven nationale parken zult bezoeken. U kunt dan gorilla’s, chimpansees, olifanten, zebra’s, antilopen, buffels, leeuwen, luipaarden en vogels tegenkomen. Daarnaast kunt u genieten van de verschillende landschappen. Het bekendste park in Ethiopië is het Simien National Park. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de hooglanden en kunt u wolven, berggeiten en bavianen tegenkomen.

Zuidelijk-Afrika

In Botswana kunt u olifanten, leeuwen, cheeta’s, luipaarden en buffels zien in het Chobe National Park. Dan is er nog het Moremi Wildlife Reserve met eilandjes, moerassen, bossen en droge delen. Hier kunt u allerlei diersoorten tegenkomen. Het Makgadikgadi Pans Game Reserve en het Nxai Pan National park bestaan uit drooggevallen land. Dit stuk land was ooit het prehistorische Makgadikgadi meer. Hier kunt u zebra’s, gnoes, antilopen en flamingo’s tegenkomen. In Namibië kunt u wilde dieren spotten in het Hobatere Game Reserve. Dit ligt in Kaokoveld waar u enkel met een terreinwagen kunt komen. U kunt ook het Kaudom National Park bezoeken wat erg afgelegen ligt. Hier kunt u vooral hyena’s en cheeta’s tegenkomen. Daarnaast kunt u in Namibië ook nog een bezoek brengen aan het Etosha National Park. Dit park ligt rondom een meer waar dieren op afkomen om te drinken. Hier zult u olifanten, zebra’s, giraffen, leeuwen en gazelles tegenkomen.

In de burgeroorlog die tot 1992 duurde zijn in de wildparken Banhini en Gorongosa veel dieren gedood. U kunt er echter nog steeds olifanten, buffels, leeuwen, struisvogels en luipaarden vinden. In de rivier in het wildpark Gorongosa kunt u krokodillen en olifanten bezichtigen. Het Niassa Reserve bestaat uit prachtige landschappen met veel wild. In Malawi is het grootste wildpark het Kasungo National Park. Hier leven kudu’s, zebra’s, nijlpaarden en antilopen.

Het wildpark South Luangwe National Park ligt in Zambia en hier zijn veel verschillende diersoorten te vinden. Er is namelijk een grote variatie in landschappen. In dit park leven vooral veel olifanten. Het Kafue National Park is een stuk groter, maar hier is minder wild te vinden in het natte seizoen. Het park is namelijk meer bebost. In Zuid-Afrika staat het Addo Elephant National Park. Er zijn hier veel olifanten, maar u kunt hier soms ook neushoorns, leeuwen, buffels, walvissen en haaien spotten. Daarnaast is er ook nog het Marakele National Park dat malariavrij is.