Zuid-Afrika reizen

Natuur in zuid-Afrika

Ontdek het schitterende Zuid afrika

Er zijn veel mensen die gaan backpacken in Zuid-Afrika. Dit land is hier erg geschikt voor, maar er komen wel een aantal dingen bij kijken. Zo zult u moeten letten op de vliegreis en de accommodatie, maar ook op de reis van het vliegveld naar de accommodatie toe. En u moet natuurlijk letten op uw gezondheid en wat u wel en niet kunt eten en drinken daar.

Voordelig vliegen en onderdak

Als u naar Zuid-Afrika wilt reizen, zult u eerst een vliegticket moeten kopen. U kunt al een goedkoop vliegticket kopen als u er tijdig bij bent. Het hangt natuurlijk ook af van de datum waarop u vertrekt en terugkomt en bij welke vliegmaatschappij u een vliegticket boekt.

Vergelijk altijd verschillende data, luchthavens en vliegmaatschappijen uit. Via World Ticket Center krijgt u een overzicht van de goedkoopste vliegtickets.

Hotels in Zuid-Afrika

Daarnaast zult u ook een accommodatie moeten boeken. In het hoogseizoen (van december tot februari) zijn de accommodaties snel volgeboekt. Zorg er daarom voor dat u tijdig boekt. Hotels in Zuid-Afrika zijn over het algemeen best duur, maar u kunt ook voor een hostel kiezen. Een hostel bestaat uit slaapzalen en privékamers en is een stuk goedkoper dan een hotel. Ook een Guest House is vaak goedkoper dan een hotel, omdat u dan logeert bij mensen in huis. Een lodge is vaak juist duurder, omdat dit meestal in een reservaat staat.

Voordat u daadwerkelijk op reis gaat, zult u zich nog moeten laten inenten. Dit kunt u doen bij de GGD of een ander vaccinatiecentrum. Als u naar een gebied gaat waar malaria voorkomt, heeft u ook malariapillen nodig. Tevens moet u van tevoren ook een reisverzekering afsluiten, want dit is verplicht. De polis moet u meenemen en laten zien als u het land binnenkomt.

Eten en drinken

Het water in Afrika is niet altijd schoon. Vraag daarom van tevoren aan de lokale bevolking of het water drinkbaar is of niet. In de supermarkt is altijd bronwater te koop tegen een lage prijs. Het eten in Afrika is over het algemeen wel goed, maar ga eettentjes uit de weg die leeg zijn en er niet netjes uitzien. Het kan zijn dat het eten hier helemaal niet vers is.

Fox vakantie Afrika